Het geluk van een paar kapotte schoenen

Geachte directie van Reporter,

Ik wil u hartelijk danken. Waarvoor? Dat zal ik even toelichten.

Zo’n 6 maanden geleden kocht ik een paar schoenen dat het merk van uw firma droeg: Reporter. In die 6 maanden heb ik de betreffende schoenen hooguit 2 maanden gedragen. Op onderstaande foto ziet u het resultaat:

Het geluk van een paar kapotte schoenen

Bij het bekijken van de foto valt het u wellicht op dat het er op lijkt dat bepaalde gedeeltes van de zolen niet meer aanwezig zijn. Nou, laat ik u dit vertellen: dit is ook zo. Onlangs werd ik op dit feit geattendeerd toen ik na een fikse regenbui met uw Reporter schoenen door het centrum van Amsterdam wandelde. Ik stapte in een plas en kreeg direct daaropvolgend het gevoel dat mijn voeten nat werden. Nou, laat ik u dit vertellen: dat werden ze ook. Het was ook op dit moment dat de gaten in de zolen mij opvielen.

Terwijl ik soppend verder door Amsterdam liep bedacht ik me wat ik van deze situatie kon leren. Al snel kwam het antwoord naar boven geborreld: Dankzij uw Reporter schoenen heb ik geleerd dat ik niet zulke hoge verwachtingen moet hebben. Op de een of andere manier was er blijkbaar in mij het idee ontstaan dat schoenen langer dan 2 maanden gedragen konden worden. Absurd natuurlijk. Dankzij uw Reporter schoenen weet ik nu wel beter. Ik wil u daarom ook bedanken voor deze inspirerende levensles die anders nooit tot mij zou zijn gekomen.

Maar dit is niet het enige dat uw modieuze creaties aan levenswijsheid teweeg hebben gebracht. Uw Reporter schoenen hebben er namelijk ook voor gezorgd dat mijn binding met materiƫle zaken sterk verminderd is. Want als je er van uitgaat dat schoenen maximaal 2 maanden meegaan dan ga je je er ook niet aan hechten.

Dankzij uw Reporter schoenen ben ik dus twee levenslessen rijker! Wat dat betreft was die aankoopprijs van 69,95 euro een schijntje. Dat is nog geen 35 euro per levensles!

Bij deze wil ik u daarom hartelijk danken en de hoop uitspreken dat vele andere ondernemers in uw spreekwoordelijke voetsporen zullen treden. Want wie in staat is via abominabel slechte schoenen op een betaalbare manier levenswijsheden op het volk over te brengen, zo iemand is een groot man. Dank!

Met vriendelijke groet,

Martijn van Osch

PS Ik hoorde van uw marketingmanager dat u hard werkt aan schoenen die maximaal 1 maand gedragen kunnen worden. Als het zover is dan hoor ik het graag van u!» «