Arjan Renders over mij als coach

Martijn en ik gaan eigenlijk al ‘way back’ zoals de Amerikanen dat zo mooi zeggen. Jarenlang zaten we in hetzelfde groepje middelbare school-vrienden waarmee elke zaterdag de kroeg werd bezocht, vakantie werd gevierd, of anderszins ongein werd uitgehaald. Geen moeilijkdoenerij, gewoon lachen. Diepgang was vaak ver te zoeken, maar ach, als je 18 bent is het leven nog niet zo diep.

Uiteindelijk ging iedereen langzaamaan zijn eigen weg. Contact verwaterde, en we verloren elkaar uit het oog. Des te leuker was het om Martijn onlangs weer eens tegen te komen tijdens een kleine reunie van de oude vriendenclub. Ik was uiteraard geinteresseerd in wat de anderen de afgelopen jaren zoal hadden gedaan en meegemaakt, en ik was vooral verrast dat Martijn – de man van de grappen en grollen – zichzelf had gevonden in meditatie. Een enorme verrijking van zijn leven, zo vertelde hij.

“Is die Martijn nou gewoon een zweverige hippie geworden?” waren mijn eerste gedachten. Maar al pratende raakte ik toch wel erg geinteresseerd in wat hij allemaal te vertellen had. En blijkbaar had hij ook wel het idee dat we ergens een golflengte deelden, want bij het afscheid mompelde hij tussen de regels door: “Ik mail jou nog wel effe van de week”.

Een vervolgafspraak werd gepland en op een terras in de binnenstad van Den Bosch hebben we uitgebreid gesproken. Middels voorbeelden uit zijn dagelijkse leven van de afgelopen jaren wist hij mij een kant van zichzelf te laten zien die ik nog niet kende. Iemand die bewust met het leven bezig is. In het hier en nu. Die zijn gedachtenpatroon aardig onder controle heeft, en negatieve gedachten ziet voor wat ze zijn: gedachten. Niks meer en niks minder. Zeker geen dingen die je je leven negatief moet laten beïnvloeden.

Bij zoiets simpels sta je eigenlijk nooit stil. Maar door er met Martijn in deze setting over te praten werd ik zelf in positieve zin weer eens aan het denken gezet. Dat niks vanzelfsprekend is, en dat je zelf alle gereedschappen in handen hebt om van je leven te maken wat jij ervan wilt maken.

Met aardig wat mentale bagage rijker beëindigden we de avond. Die mentale bagage heb ik in de daaropvolgende dagen nog regelmatig geopend, me er van bewust zijnde dat het echt mooi is dat je door een ontspannen gesprek weer eens gewezen kan worden op waar het nou eigenlijk allemaal om gaat: genieten van je leven!Reacties


Mooi!…

geplaatst door Rocio op 11.07.09 om 6:43 pm

Zo heb ik mijn middagje met met Martijn ook ervaren. Denk er elke dag aan en de meeste gesprekken hebben minder impact op me. Bijzonder om iemand van een andere kant te leren kennen!! Martijn je bent een mooi, mooi mens!!

geplaatst door Willemijn op 11.12.09 om 10:41 am

@Willemijn: Dank… Lief. 😉
Was een mooie middag, inderdaad.

Ik denk dat we allemaal mooie mensen zijn.
Alleen laten angsten ons dit nog wel eens over onszelf en anderen vergeten.
Wel een goede gewoonte om elkaar regelmatig daar aan te herinneren.
Zoals jij nu doet. 🙂

Had ik al gezegd dat je een mooi mens bent? 😉

geplaatst door Martijn op 11.12.09 om 12:44 pm
» «