Een mailtje om blij van te worden

Afgelopen maandag opende ik mijn Fresh Creation mailbox en trof onderstaand mailtje aan:

Dear Martijn –

Your blog is an inspiring place to browse. I’ve been following it for the past few years, and while I always enjoyed it, I was never moved to write until today. I recently starting collecting links and other odds/ends to share with the other students at my law school, and hunting through FC, it suddenly dawned on me how much effort, curiosity, and love it must take to make the whole thing run. It’s awesome in the revelatory sense–totally, jaw-droppingly, eminently fucking cool. It not only exists, but exists for free to anyone who cares to look at it. Amazing. Thank you for the creativity and the work. The world would be a different place without it.

Yours,
Jack Escobar

Wat een mooi gebaar.
Gewoon iemand die even laat blijken hoezeer hij mijn inspanningen voor Fresh Creation waardeert.

Als ik er blij van word, dan worden anderen dat waarschijnlijk ook
En toen dacht ik: Waarom doen we dat allemaal niet wat vaker? Iemand laten weten hoe blij je ergens van wordt. We zijn sterren in het laten horen wat we denken als er iets fout gaat, maar een complimentje geven voor iets dat goed gaat is voor veel mensen toch een stuk lastiger.

Ik heb in ieder geval voor mezelf besloten om dit nog vaker te gaan doen. Uit het niets iemand laten blijken hoe je zijn/haar inspanningen, gedrag of werk waardeert. Eens kijken wat dat teweeg brengt. En of ik er een gewoonte van kan maken. 😉

Fresh Creation?
Voor degenen die nog niets over Fresh Creation weten: Sinds 2005 deel ik inspirerende verhalen, ideeën en creaties op mijn internationale weblog Fresh Creation. Het doel van deze site is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van mogelijkheden om de wereld een beetje mooier/beter te maken.» «