Finale Cabaretesk 2010

Hieronder zie je het resultaat van de finale van Cabaretesk 2010 van gisteravond. De publieksprijs (dat is die lichtgevende paddestoel πŸ˜‰ ) EN de juryprijs (de Gouden Kabouter) staan hier nu samen in mijn kamer te pronken.
Wat een GEWELDIGE avond!!!

Yes, winnaar van de publieksprijs en de juryprijs Cabaretesk 2010

Halve finale
Nog even een korte terugblik op de halve finale van afgelopen vrijdag. Die verliep heel anders dan mijn optreden tijdens de voorronde. Stroever. Ik kon niet helemaal plaatsen waarom. Ik had voor mezelf wel het gevoel dat ik goed gespeeld had maar er miste iets.

Op de terugweg naar huis drong pas tot me door waar het waarschijnlijk aan lag: licht. Tijdens de voorronde in Cafe Berlage kon ik het publiek in de ogen kijken, tijdens de halve finale zag ik echter niemand omdat het licht vol op mij gericht was . Daardoor was het voor mij moeilijk contact te maken met het publiek. Ik zat namelijk tegen een zwarte muur aan te kijken, de gezichten in het publiek kon ik dus niet zien en daardoor was de wisselwerking, waar ik het in mijn voorstelling ook over heb, voor mij persoonlijk minder sterk. Wel een mooi besef, dat de inhoud van mijn verhaal eigenlijk al aangaf wat er in de vorm, licht dus, aangepast moest worden.

De finale
Bij de finale gaf ik dus direct bij Koen, de man van het licht, aan dat ik de mensen in het publiek wilde kunnen zien. In ieder geval de eerste paar rijen. Die aanpassing bleek inderdaad precies te zijn wat ik nodig had. Want toen ik mijn voorstelling mocht gaan spelen klopte alles.

Ik werd door Ramses aangekondigd, liep op en stond tot mijn eigen verbazing eigenlijk helemaal zonder stress of zenuwen op het podium. Dit was tijd om te genieten. Om te spelen. Ik keek het publiek aan en zag nu de glimlachen… Ja, dit was lekker. Dit was wat ik bij de halve finale gemist had. Gewoon kunnen zien wat een klein gebaar of een zin met mensen doet. Prachtig.

Vanaf toen besloot ik te gaan spelen als een kind en te laten gebeuren wat er zou gebeuren. En wat was het mooi. Een geweldig publiek ook dat zich helemaal openstelde en er zin in had. Het hoogtepunt was voor mezelf toch wel het liedje MTV waarbij op vrijwel iedere zin en iedere verandering van gezichtsuitdrukking een volle lach kwam en aan het einde van ieder couplet een hard applaus. Geweldig om een zaal mensen zo hard te horen lachen. Aan het einde van het lied was het applaus zo overweldigend dat ik echt even op het publiek moest ‘wachten’ om verder te kunnen spelen. Schitterend.

Bedankt
Ik wil bij deze de organisatie en het publiek bedanken voor deze GEWELDIGE avond. De juryprijs en de publieksprijs zijn mooi maar het allermooist vond ik toch wel het optreden zelf. Dank daarvoor!

In de media
Martijn van Osch winnaar Cabaretesk (Omroep Brabant TV)
Gesprek met winnaar Martijn van Osch (Omroep Brabant Radio)
Ruwe diamanten bij Cabaretesk finale (Eindhovens Dagblad)
Van Osch wint Cabaretesk (ED.nl)

Mijn kleedkamer tijdens de finale van Cabaretesk
Mijn kleedkamer tijdens Cabaretesk 2010

Een persoonlijke ‘kleedkamer-tour’

Het bordje naast mijn kleedkamer
Het bordje naast de deur van mijn kleedkamer tijdens Cabaretesk

De publieksstem van Eef
De publieksstem van Eef tijdens CabareteskReacties


Fantastisch Martijn! nu de theaters rond!
Ga er van genieten…
Remco

geplaatst door Remco op 01.18.10 om 3:22 pm

gefeliciteerd!

en Auw! die kabouter is goed lelijk πŸ˜‰

geplaatst door Frank op 01.18.10 om 3:56 pm

Gefeliciteerd! Het zijn niet de mooiste prijzen, maar ze vertegenwoordigen iets moois.

geplaatst door Sytse W. op 01.18.10 om 4:19 pm

Hey Martijn,

Vrienden trakteerden ons vorig jaar juli al op kaartjes voor een avondje Cabaretesk (nooit van gehoord, ai!). Gisteren was het zover, dus wij met zijn 4-en naar het parktheater. Het zou ons benieuwen, maar altijd leuk, zo’n avondje lachen. (en eerlijk is eerlijk: maar hopen dat er wat leuks bij zit πŸ˜‰ Er was er zelfs eentje waarvan ze de naam op het kaartje nog hadden moeten corrigeren…).

We hebben een heerlijke avond gehad, vooral dank zij jouw optreden. Tijdens het MTV-nummer keek ik opzij en zag de tranen van het lachen over de wangen van mijn man rollen, waarvoor dank! Het was heerlijk om naar te kijken: je rust, je plezier, je humor en je muziek.

Bedankt voor een geweldige avond! Maar pas op: we verwachten nu veel van je! πŸ˜€ Je hebt nu in ieder geval 4 nieuwe fans.

Groet,
Sanne

geplaatst door Sanne op 01.18.10 om 5:07 pm

Gefeliciteerd jongen! Welverdiend! Hoop dat er opnames gemaakt zijn zodat ik het optreden ook kan bekijken. Tot snel!

geplaatst door Robin op 01.18.10 om 7:25 pm

Super man!!! Hartelijk gefeliciteerd! Ik hoop dat ik je dan binnenkort ergens in een theater mag gaan bewonderen.

geplaatst door Femke op 01.18.10 om 8:39 pm

Proficiat Martijn, dik verdiend, you’ve got it!!!!
Herman

geplaatst door Herman op 01.18.10 om 10:08 pm

Hallo Martijn,

Van harte gefeliciteerd!! Jammer dat ik er niet bij was, ik vond je op de Kansdenkendag al zo goed.
De volgende keer als je licht nodig hebt, neem je gewoon die paddestoel + kabouter mee, geeft die aan iemand op de voorste rij – dat straalt de hele rij over. Een beetje meewarige kabouter, dat wel. Maar de prijs zelf is geweldig!
Hoop je binnenkort op theatertoernee te zien.

geplaatst door Jolieke op 01.19.10 om 12:10 pm

Allemaal ontzettend bedankt voor de mooie reacties!

@Sanne: Bedankt voor het delen (=teruggeven) van je ‘verhaaltje’.
Mooi om te lezen. πŸ™‚
MTV was voor mij ook genieten.
Wat een schitterend gevoel als zo’n hele zaal bulderend van het lachen voor je zit.

@Jolieke: Bedankt, binnenkort plaats ik de speeldata op deze site.
Stay tuned.

geplaatst door Martijn op 01.20.10 om 12:14 pm

En daar is-ie, de speellijst πŸ˜‰
http://martijnvanosch.nl/speellijst/

geplaatst door Martijn op 01.20.10 om 1:26 pm

OlΓ© tΓΊ! Wij hebben al geboekt πŸ™‚ !

geplaatst door Cindy & Didier op 01.23.10 om 3:18 pm

@Cindy & Didier: Leuk! πŸ˜‰

geplaatst door Martijn op 01.25.10 om 1:29 pm
» «