Je bent mooi

Hier is hij dan, de clip van ‘Je bent mooi’.
En als bonus kun je het lied GRATIS downloaden.

Hoe het begon
Tijdens de Kansdenkdag in november 2009 had ik de deelnemers de opdracht gegeven om foto’s te maken van stickers met inspirerende teksten. De tekst ‘Je bent mooi’ kwam op meerdere inzendingen terug en bleef het sterkst bij me hangen. Vandaar dat ik me op basis van die inzendingen heb laten inspireren tot het schrijven van het liedje ‘Je bent mooi’.

De opname
Niet lang daarna had ik een afspraak gemaakt met Huibert Wilschut om samen het liedje op te nemen. Onder het mom van fouten zijn geweldig wilde ik de opname simpel aanpakken. Geen eindeloos gemix maar gewoon een microfoon, een piano en (zachtjes) een gitaar. That’s it. Huibert en ik hebben het lied die middag 3 keer gespeeld (zonder het ooit eerder samen gespeeld te hebben) en toen hebben we opname 2 als winnaar gekozen. En ja, er zitten fouten in… Maar ook gevoel. 😉

Mooie mensen in Amsterdam en Tilburg
Half januari dit jaar heb ik toen samen met Eef Moeskops de trein naar Amsterdam gepakt om daar de videoclip bij het liedje te gaan schieten. Een fantastische dag waarbij we de meest uiteenlopende mensen en hun verhalen hebben leren kennen. Na het maken/editen van twee verschillende versies van de videoclip had ik toch het gevoel dat er nog iets miste. En dus ben ik vanochtend samen met Eef naar Tilburg gereisd om nog een aantal mensen voor de camera te krijgen. Weer mooie mensen ontmoet, mooie verhalen gehoord en prachtige beelden geschoten.

Bijschaven, puzzelen… En dan is-ie af
Vanmiddag hebben we toen de eerdere versie van de videoclip geopend en het nieuwe materiaal er aan toegevoegd. Het was nog even puzzelen geblazen maar ik heb het gevoel dat alle mooie mensen nu wel hun passende plekje in de clip hebben gekregen. Ben erg blij met het resultaat. Een video vol mooie mensen, ieder op hun eigen unieke manier.

Bedankt
Alle mensen die voor de videocamera zijn gaan staan: heel erg bedankt voor jullie medewerking. Geweldig om jullie op deze manier te ontmoeten. Huibert bedankt voor je geweldige pianospel! (en het was nog gezellig ook) Ook de deelnemers van de Kansdenkdag, die aktief hadden meegedaan aan de foto-opdracht, wil ik bedanken voor de inspiratie. En tot slot wil ik vooral Eef bedanken voor de relaxte, fijne en gezellige samenwerking, het noeste edit- en camera-werk en de mooie ervaring die tot deze prachtige video heeft geleid!

PS Here are the lyrics of the song in English for all the people from abroad that participated:

Je bent mooi / You are beautiful

Je bent mooi
You are beautiful

Had ik dat al gezegd?
Did I mention that before?

Je bent mooi (4x)
You are beautiful (4x)

Waarom krijg ik niet uitgelegd
Why is it that I can’t explain

Dat jij het allermooiste bent
That you are the most beautiful

Het mooiste bent voor mij
The most beautiful to me

Dat jij het allermooiste bent
That you are the most beautiful

Hoe vaak moet ik het zeggen
How often do I have to say it

Het is toch nooit genoeg
It’s never enough anyway

Want altijd hoor ik weer diezelfde stem
Because always I hear that same voice

Die mij vroeg
That’s asking me

Vind je me mooi? (2x)
Do you think I’m beautiful? (2x)

Maar ik weet er komt een dag
But I know there will be a day

Dat jij me aankijkt en zegt
That you look at me and say

Ik ben mooi
I am beautiful

Had ik dat al gezegd?
Did I mention that before?

Ik ben mooi
I am beautiful

Je bent mooi
You are beautiful

etc…..Reacties


ik kreeg kippenvel toen ik het liedje hoorde. Het is mooi, heel mooi.

geplaatst door jeanette op 02.12.10 om 1:50 pm

Heerlijk! Dank je wel….

geplaatst door Daniel Maissan op 02.12.10 om 2:27 pm

Lieflieflieflieflief Ik hoor alleen maar gevoel:-)

geplaatst door Marrije Prins op 02.12.10 om 6:51 pm

Het is een leuke clip geworden en ik vind het leuk om er in te zitten.

geplaatst door Frijke op 02.12.10 om 8:17 pm

@jeanette@Daniel@Marrije: Bedankt voor de leuke reacties… 😉

@Frijke: Thnx… En bedankt voor je bijdrage aan de clip. Erg mooi.
Je gezicht straalt gewoon helemaal in de video ! 🙂

geplaatst door Martijn op 02.13.10 om 10:36 am

leuk om te horen. Tekst is erg herkenbaar, anderen moeten ook altijd tegen mij zeggen dat ik er echt wel leuk uit zie. Maar heb er alleen maar complimenten over gehad tot nu toe.

geplaatst door Frijke op 02.13.10 om 4:39 pm

Mooi gedaan!

geplaatst door Robin op 02.14.10 om 12:47 pm

@Frijke: Hopelijk helpt dit liedje om anders naar jezelf te kijken. Je bent mooi. 😉

@Robin: Thnx!

geplaatst door Martijn op 02.14.10 om 6:58 pm

Wat ontzettend mooi! Is het lied ook toevallig op mp3 verkrijgbaar want ik wil ‘m absoluut op m’n ipod hebben.

Alvast bedankt!

geplaatst door Charles Giesberger op 02.15.10 om 11:34 am

@Charles: Dank voor je enthousiaste reactie.
Ik heb inmiddels een link aan bovenstaand bericht toegevoegd zodat je het lied gratis kunt downloaden.
Veel plezier! 🙂

http://martijnvanosch.bandcamp.com/track/je-bent-mooi-martijn-van-osch

geplaatst door Martijn op 02.15.10 om 5:58 pm

Jij bent mooi!

geplaatst door Remco op 02.16.10 om 2:18 pm
» «