Start Finalistentour Cabaretesk in Veghel

De Blauwe Kei - Cabaretesk finalistentour

Afgelopen donderdag was de start van de Finalistentour Cabaretesk. Het vond plaats in Veghel in theater de Blauwe Kei. Ik was nog nooit in dit theater geweest. Afgelopen zomer is het theater helemaal opgeknapt en het resultaat mag er zijn. Aan alles is aandacht besteed. Erg mooie kleedkamers, een aparte ‘woonkamer’ waar de artiesten kunnen relaxen en ook nog eens supervriendelijke medewerkers. Ik voelde me direct op m’n gemak. In de kleedkamer lag ook nog eens een persoonlijke welkomstbrief klaar. En toen ik door het gastenboek in mijn kleedkamer bladerde zag ik dat Youp van ‘t Hek in dezelfde kleedkamer was geweest. Mooi…

Soundcheck. eten en de weg kwijt raken
Nadat ik m’n spullen in de kleedkamer had gedropt leek het me mooi om de zaal alvast te gaan bekijken. Een mooie zaal (met balkon) die groter was dan ik had verwacht. Er waren meer dan 400 kaarten verkocht. Dat betekende dat de zaal die avond bijna vol zou zitten. Ik ging alvast in de zaal zitten om aan de omgeving te wennen. Niet lang daarna begon de soundcheck en weer even later zat ik met Edo, Koning Triton en Serge (licht/geluid) eetcafe ‘t Gat in de Markt.

Serge en Edo gingen rond 19:00 weer terug naar het theater. Koning Triton en ik bleven nog even maar kwamen er rond 19:30 achter dat we de tijd een beetje vergeten waren. Dus jassen aan en naar het theater, eerst nog de verkeerde afslag genomen, dan aan een paar verdwaalde dames in een Audi duidelijk gemaakt dat we hen graag de route in Den Bosch of in Antwerpen hadden gewezen maar dat Veghel niet ons sterkste punt was. Om tot slot toch in het theater aan te komen.

Het optreden
Er was afgesproken dat we in dezelfde volgorde zouden optreden als tijdens de finale van Cabaretesk. Dat betekende dat ik dus de tweede act was. Koning Triton opende. Terwijl zij bezig waren ging ik nog even wat ontspannen in de kleedkamer. Via de speaker kon ik het optreden van Koning Triton horen. Toen het bijna tijd was om op te gaan meldde ik me bij Miriam (techniek) om de zender op te plakken. Daarna liep ik naar de andere kant van het podium, klaar om op te gaan. Edo kondigde me aan en … het was weer mooi. Eerst weer de vertwijfeling in het publiek die je bijna hoort denken “Wat is dit voor gast?”. Prachtig. Stiltes laten vallen. En telkens weer aanvoelen wanneer je verder kan. Wanneer je wat moet zeggen en met welke energie. ‘s Middags had ik nog een nieuw stukje bedacht en ik had besloten het die avond al te spelen. En het werkte. Gaaf!

Bedankt
Ik ben weer een hele mooie ervaring rijker. Alle medewerkers van theater de Blauwe Kei heel erg bedankt voor deze mooie avond in dit mooie theater. Ook Serge, Edo en Koning Triton natuurlijk weer bedankt en alle familie, vrienden, kennissen en mij volslagen onbekenden die waren komen kijken.

De kleedkamer
Kleedkamer De Blauwe Kei in Veghel

De welkomstbrief in mijn kleedkamer
Persoonlijk welkom

Grappige klokaanduidingen voor actuele tijd, pauze en einde
Veghel - Pauze - EindeReacties


Zijn er dit keer wel opnamen gemaakt? Je had je nieuwe flip miniHD speler aan iemand kunnen geven om te filmen!? 😉

geplaatst door Robin op 02.07.10 om 5:28 pm

Nope, helaas….
En die Flip had ik afgelopen donderdag nog niet.
Maar wel een goeie tip voor het volgende optreden.
Of je komt gewoon een keer kijken. 😉

geplaatst door Martijn op 02.08.10 om 1:43 pm
» «