15 minuten extra speeltijd

6 maart, optreden in De Schelleboom

Afgelopen zaterdag had ik een optreden in Oosterhout. In vestzaktheater De Schelleboom om precies te zijn. Een prachtig, klein theatertje van de familie Heemskerk. Het was de bedoeling dat ik mijn vaste set van 30 minuten zou spelen, maar toen ik die middag om 14:00 met mijn vriendin aan het wandelen was ontving ik een sms-je dat er een uitvaller was. Dat betekende dat Edo en ik het optreden met z’n tweeën zouden moeten klaren. 45 minuten speeltijd elk dus…. Waarvan 15 minuten voor mij nog onbekend.

Brainstormlunch
Thuis aangekomen heb ik eerst nog even rustig geluncht en tijdens die lunch kwamen de ideeën al binnenstromen over wat ik zou kunnen doen. Eerder die week had ik al het idee gehad om het publiek op video op te nemen. Dat ging vanavond dus gebeuren. Voeg daar een verhaal aan toe dat het verschil tussen kinderen en volwassenen op pijnlijk duidelijke manier illustreert en een paar liedjes die ik al lang niet gespeeld had en je hebt ineens een plan om die 15 minuten in te vullen! 😉

Brabantse gastvrijheid
In Oosterhout aangekomen was de Brabantse gastvrijheid direct te merken. Een hartelijk welkom, brede glimlachen en een kop thee. Even het theatertje verkennen, gitaar stemmen en daarna was het tijd voor het avondeten samen met de familie Heemskerk. Na het eten nog even een paar intro’s opgenomen waarbij Edo en ik samen onszelf aankondigden (er was geen presentator en dus leek het ons een goed idee om dan maar zelf even een aankondiging voor voor en na de pauze te maken). Dan nog even het lijstje doorgenomen met wat ik die avond ging doen en toen mocht het beginnen.

Vriendelijke zaal
Toen ik begon zag ik direct een groep vriendelijk glimlachende mensen voor me. De helft van de zaal zat helaas in het pikkedonker waardoor ik daar geen contact mee kon maken. En dus maar gevraagd of dat het licht ook achter aan kon. Dat kon. Fijn. Alle gezichten kon ik nu zien en dus kon de interactie beginnen. En het was weer mooi. Publiek dat lacht, publiek dat meezingt, publiek dat een andere houding aanneemt, publiek dat terugroept, publiek dat op het podium komt staan (erg goed, John!), publiek dat antwoord geeft op vragen, publiek dat meewerkt aan een video… Wisselwerking alom. Ik heb genoten. Dank!

Mailtje van een bezoeker
Helemaal prachtig als je dan vanochtend je mailbox opent en er een spontane mail van een bezoeker van de voorstelling in Oosterhout aantreft:

Na een tijdje Fresh Creation te hebben gevolgd, (erg inspiratievol, super tof!) zijn we via de about link op jouw site gekomen. We zagen daar dat je ook optrad. We zijn gisteren bij je show in Oosterhout geweest (stoeltjes links vooraan). Complimenten voor je show. Je toegift was erg goed. Mooi hoe je mensen met humor aan het denken kan zetten. We hebben er met een biertje nog over nagepraat. Ook cool, dat je mijn niet- Brabantse vriendin Brabants mee kon laten zingen… Kortom helemaal top!

Mooi als mensen ‘teruggeven’. 😉
Dank!

Het theater vanaf het podium
6 maart, optreden in De Schelleboom

Theaterdier Banjer op zijn eigen theaterstoel
TheaterhondReacties


Het genoegen was geheel wederzijds! We wachten op de volgende finalistentoer -want dit is natuurlijk niet het laatste festival dat je gaat winnen-, je avondvullend programma of we zien je bijvoorbeeld volgend jaar in ons ‘oosterhouts cabaret festival’?!?…

Thanks, ook namens Joost en ons pa en ma natuurlijk!

geplaatst door Leonie op 03.13.10 om 8:59 pm

@Leonie: Bedankt voor je mooie reactie/aanbod!
Zal het onthouden. 🙂
En de groeten aan de rest van de familie.

PS Erg leuk trouwens, je inzendingen bij ‘Verzin een kop bij deze foto’… 😉
Als je je even abonneert op m’n site (linkerzijde) merk je het vanzelf als je weer een kop bij een foto kan gaan verzinnen.

geplaatst door Martijn op 03.14.10 om 11:01 am
» «