Experimentjes op het podium

Foto vanaf het podium in Den Durpsherd

Afgelopen donderdag mocht ik weer op pad met Edo Berger en Koning Triton voor de finalistentour van cabaretfestival Cabaretesk. Cultureel Centrum Den Durpsherd in Berlicum was de lokatie. Bij aankomst zat Serge (licht & geluid) me al op te wachten. Niet veel later kwamen ook Randall en Ken (samen Koning Triton) binnen gewandeld. Er werd besloten om eerst even een hapje te gaan eten in bistro Eigenwijs en daarna de soundcheck te doen.

Het wordt bijna routine
In rap tempo werden de bestellingen geplaatst. Edo was inmiddels ook van de partij. Rond half 8 besloten we dat het tijd was opnieuw richting Den Durpsherd te gaan want om 20:15 was de aanvang van de voorstelling. Zo gezegd, zo gedaan. Korte soundcheck, volgorde van spelen bepalen (ik speelde als tweede deze keer) en laat het feest maar beginnen.

Experimentje 1
Na Edo was het mijn beurt om te mogen spelen. Om weer wat nieuws te leren besloot ik de avond anders te openen dan ik gewend was. Het werd een anekdote over mijn eerste kennismaking met Berlicum en met bistro Eigenwijs in het bijzonder. Het publiek reageerde direct met een volle lach. Ik voelde weer hoe ontspannen ik op het podium stond. Lekker. Ook had ik deze avond weer de volgorde en samenstelling qua liedjes veranderd. Nog een experimentje dus. Eén liedje was in het Brabants. Dat leek me in een dorp als Berlicum wel toepasselijk. En alles werkte weer. Huub (een man die op de eerste rij zat en meerdere keren door Edo was aangesproken tijdens zijn optreden) zag ik echt helemaal in een deuk liggen tijdens het verhaal over Jezus. Mooi.

Experimentje 2
Tijdens de pauze werd besloten dat ik Koning Triton zou aankondigen. Nog niet eerder tijdens de tour had ik een andere act aangekondigd en dus was het spannend hoe dit zou gaan verlopen. Maar ook dit verliep geweldig. Ik koppelde interactie met het publiek aan een verhaal dat ik tijdens het open podium bij Toomler wel eens verteld had. De lach in de zaal stapelde zich op en vervolgens vroeg ik een geweldig applaus voor Koning Triton. En dat kregen ze.

Avondvullend?
Na afloop aan de bar kwam een man, die over de programmering bij Den Durpsherd ging, naar mij toe en vroeg of ik het volgend seizoen avondvullend zou willen spelen in Den Durpsherd. Wat een mooi compliment, zo’n vraag. Bij deze: Lijkt me erg leuk.

Spontane mail
De volgende dag ontving ik ook nog een prachtige mail van Manfred, een bezoeker van de voorstelling, in mijn mailbox. Hier een kort stukje uit zijn mail:

Gisterenavond waren we met vieren in Den Durpsherd in Berlicum en we hebben enorm om je gelachen. Heerlijk relaxte en leuke voorstelling! Je hebt echt je eigen stijl en dat is mooi!

Mooi.

Ook ontving ik op de dag na de voorstelling van mijn broer een mail. Hij schreef dat hij samen met nog meer familie in de zaal had gezeten. Wist ik niks van. Jammer dat ik ze die avond gemist heb, maar wel een mooie gedachte dat zij ook deze mooie avond hebben meegemaakt.

Aan iedereen die er bij was: bedankt!

Kleedkamer in Den Durpsherd (Berlicum)
Kleedkamer in Den Durpsherd (Berlicum)

Aparte kunst aan de muur in kleedkamer van Den Durpsherd in Berlicum
Kunst in de kleedkamer (de nader te bepalen positie van de mensen in de bosjes leidde tot nogal wat discussie)» «