Binnenkort ga ik op vakantie.
Autootje, tentje en gaan…
Ik heb geen auto.
Want ik heb bijna nooit een auto nodig.
Maar tijdens de vakantie is een auto toch wel fijn.
Dus leen ik er รฉรฉn.
Maar eigenlijk zou ik het nog leuker vinden om ieder jaar in een andere auto op vakantie te gaan.
Zo’n auto die je graag wil ‘uitproberen’.
Dat hoeft geen nieuwe auto te zijn.
Misschien zelfs juist niet.
Op vakantie in een oude Volvo Amazon.
Of juist in die superzuinige Volkswagen Lupo 3L of Audi A2 1.2 TDI.
Of een weekendje toeren met een sportieve auto waar je altijd al benieuwd naar was.
Mij lijkt dat leuk.
Maar het kan niet.
Omdat autoverhuurbedrijven vrijwel altijd alleen de laatste modellen verhuren.
En omdat er op dit moment geen mogelijkheid is om van een particulier een auto te huren.
Maar wat als er nu een website was die dat laatste wel mogelijk maakte?
Een soort marktplaats maar dan specifiek voor het huren van auto’s van particulieren.
En wat als er een verzekeringsmaatschappij was die een verzekeringsproduct aanbood die dat ondersteunde.
Zodat particulieren zonder zorgen onderling auto’s kunnen huren en verhuren.
Zou dat niet mooi zijn?
Dat de auto’s die er zijn minder vaak nutteloos stilstaan.
Dat er minder autoverhuurbedrijven nodig zijn.
Dat particulieren geld kunnen verdienen aan het bezit van hun auto.
Dat andere particulieren geld kunnen besparen op het huren van een auto.
En dat het rijden van een gehuurde auto echt een belevenis zou worden.
Zou dat niet mooi zijn?

PS Ik hoor het graag als er mensen zijn die met dit idee aan de slag willen. ๐Ÿ˜‰

16 COMMENTS

 1. @maikel: Bedankt voor je reactie en je aanbod.

  Ik denk inderdaad ook dat het aandeel van de verzekeringsmaatschappijen belangrijk is.
  Dus mocht je iemand kennen die bij een verzekeringsmaatschappij werkt (of daar connecties heeft)ndan graag even de link naar dit idee doorsturen aan die persoon.

 2. Tja, gaan we weer. Idee is ok maar bij schade willen we heilige koe weer als herboren terug krijgen. Enne, huurders willen toch een soort van nieuwe auto. Na 2 jaar is onze particuliere kar een oud barrel. Ik heb geen knaken om na elke 2 jaar een nieuwe auto te kopen.

  Plaats een advertentie op een openbare site en bied je mooie auto aan als “zwarte” taxi, daar is veel meer behoefte aan. Echt!

 3. @Ing: Dat argument van die schade kan ondervangen worden door een deal met aan verzekeringsmaatschappij. Heeft http://www.whipcar.com/ ook gedaan.

  Bij hen zie je ook dat er rondom de steden al een behoorlijk aanbod is. Zoek maar eens op ‘london’. En ik vind het ook gaaf dat je dan eens in een heel andere auto kan rijden dan de standaard huurauto’s.

 4. Wij Nederlanders zijn er te nuchter voor om eigen auto te verhuren…

  overigens wel een leuke naam w(h)ipcar.. ๐Ÿ˜‰

 5. @mark: Ik denk dat dat gewoon even wennen is.
  Als een aantal mensen hun auto gaan verhuren en er geld mee verdienen en anderen horen hoe zij het ervaren dan denk ik dat er snel meer zullen volgen.

 6. hoi ik weet niet van wanneer deze vraag stamt.
  vorige week (zo rond 14 juli 2011) was er een item over verhuren onderling van particulieren van auto’s, volgens mij heette het myshare, maar als ik daar naar zoek op google vind het niet. volgens mij was het item te zien in 1 vandaag.
  vr groet carla

 7. Hey,hoi ! Een website waar particulieren allerlei verhuren aan elkaar oa,auto,huisraad ed bestaat al ! Namelijk zilok.nl.Als Belgische ben ik daar toevallig beland,wel nog wat prijzig,maar wel interessant ! Groeten

 8. Hoi Martijn, je mag altijd mijn auto huren. Ja het lijkt me een interessant gegeven om ook in Belgie op te richten.

 9. interessant. ik was op zoek op het internet om mijn auto te kunnen verhuren. ik woon dan wel in Belgiรซ, dus daar kennen ze dat nog niet. mochten jullie daar iets over vinden mag je mij altijd mailen op andyvandaele@msn.com