Wat is succes voor jou?

Ik ben heel erg benieuwd wat volgens jou succes is.
Daarom hier een mini-onderzoekje door de vraag te stellen:

Wat is voor jou succes?

Je antwoord kun je als reactie onder dit bericht plaatsen.

Ben benieuwd.Reacties


Super vraag!

Succes is recht in de spiegel kijken en trots zijn op wie je op dat moment in de spiegel ziet.

Ik ben ondernemer met een redelijk uniek concept. Het is uit eigen koker vanaf de eerste schets ontwikkeld, het ligt in de markt, het klopt aan alle kanten, iedereen vindt het leuk en… toch dreigt een mislukking. Mislukking in de zin dat de financiële opbrengsten niet de financiële kosten kunnen dekken. Zonder hulp van anderen gaat het allemaal erg moeilijk.

Maar ik zie dit hele traject nog als een succes. Omdat ik trots ben op de dingen die ik wel (en niet) voor mekaar heb gekregen en de persoon die ik hierdoor geworden ben. Ik heb de kracht om dat te zien. Daarbij heb ik mijn leven de afgelopen periode in balans weten te houden en daar ben ik trots op. Ik vind mezelf een succesvol mens. En met mij alles om mij heen.

geplaatst door Bas Bosman op 02.03.11 om 11:00 am

@bas: Mooi antwoord….!
Dank.

geplaatst door martijnvanosch op 02.03.11 om 11:29 am

Succes is voor mij: geld verdienen met het doen van de dingen waar ik blij van word, die me een goed gevoel geven.

geplaatst door Katja op 02.09.11 om 3:04 pm

@katja: Dus voor jou is succes sterk gekoppeld aan geld.
Heb je geen voorbeelden van successen die je geboekt hebt maar die geen geld opleverden?

geplaatst door martijnvanosch op 02.09.11 om 3:31 pm

Het geld had ik er eerst niet in zitten, maar er later alsnog bij gezet. Het is voor mij een overwinning om na jaren klungelen en mezelf niet serieus te nemen, nu alsnog wel mijn geld kan verdienen met het doen van deze dingen. Zonder geld kan ik het omzetten in: gewaardeerd en erkend worden in het doen van de dingen waar ik blij van word, die me een goed gevoel geven.
🙂

geplaatst door Katja op 02.09.11 om 6:58 pm

🙂 Mooi dat je dat gelukt is.

Maar geld is dus niet perse een onderdeel van de definitie van succes voor jou.
Het gaat dus vooral om waardering/erkenning.
Maar is dat waardering en erkenning van anderen of van jezelf?

geplaatst door martijnvanosch op 02.10.11 om 8:41 am
» «