How innovations truly happen

Het derde deel van Everything is a Remix.
Voor mij was het gedeelte dat start bij speeltijd 7:41min het meest aansprekend.
Het gaat over ‘multiple discovery’ :
Dat op vrijwel hetzelfde tijdstip door verschillende mensen dezelfde ontdekking wordt gedaan.
De vraag is dan of die mensen wel zo belangrijk zijn…
Of dat de ontdekkingen gewoon op dat moment moeten plaatsvinden?Reacties


Wederom bedankt voor het “sharen” van een interessante post en idd ook vooral ook het tweede deel vanaf 7:41 is stof om over na te denken! Gaaf!

geplaatst door Dirk-Jan op 06.22.11 om 7:56 am

@dirk-jan: Wederom welcome… 🙂

geplaatst door martijnvanosch op 06.22.11 om 11:20 am

Grappig… komt aardig overeen met een eerdere theorie dat als ergens op de aarde iemand iets doet of bedenkt, dat dat dan versnelt ‘uitgevoerd’ kan worden, omdat meer mensen dan dat idee kunnen oppikken.
Ik meende dat die theorie er van uit ging dat er een soort ‘universal’ ‘iets’ is dat mensen verbind, en dat als een ‘idee’ ontstaat, het wereldwijd geshared wordt….. Dat was de zweverige uitleg, kan inderdaad ook zo zijn dat als de omstandigheden voor iedereen gelijk zijn, men van de bouwsteentjes waarschijnlijk waar dan ook ter wereld dezelfde dingen verzint, of oplossingen bedenkt.

Grap is wel dat er in de geschiedenis wel personen voor komen die ver ver ver vooruit waren, maar simpelweg niet de voedingbodem hadden om dingen succesvol te laten worden. Leonardo Da Vinci bijv. had ideeen die zo idioot waren voor zijn tijd, dat niemand het geloofde of bij gebrek aan goed materiaal en constructie methoden, lukt het ‘m niet. Idioot genoeg waren veel van zijn ideeen wel weer voedingsbodem voor latere ‘uitvinders’….

Mooiste ‘share’ is wel de invloed van Star Trek. Ik blijf dat een mooi verhaal vinden. De mobiele telefoon is bedacht door iemand die Trekkie was en de ‘communicator’ een mooi ding vond…. Natuurkunde gebruik de term ‘worm hole’ nu als bijna een normale term, terwijl deze ook kwam uit Star Trek. Nog gekker, Star Trek (zeker de Picard serie) haalde inspiratie uit de huidige natuurwetenschappen, wilden zaken ‘kloppend’ krijgen. Dus bepaalde zaken in Star Trek zijn ‘theorien’ van wetenschappers (beam me up, bijv.). Aan de andere kant zijn veel wetenschappers fan van Star Trek, en onderzoeken dus dingen die in Star Trek voorkomen. En noemen ‘ideeen’/uitvindingen vaak naar zaken die in Star Trek voorkomen…. is interessant kip/ei verhaal, want wie kwam nu eerst met het idee? 😉
(en nog mooier, Science Fiction is een belangrijke factor in nieuwe innovaties, omdat het dingen ‘bedenkt’ die nu nog niet mogelijk zijn, maar met grote waarschijnlijk er wel zullen komen. Science Fiction zorgt dus voor de ‘vonk’ waarna anderen het vuurtje creeeren. Veel SciFi van vroeger ziet er dus niet meer SciFi uit, omdat dingen daar al in het normale leven voorkomen 😉 ) .

geplaatst door JePe op 06.26.11 om 9:03 am

@jepe: Ja, klopt.
Is met The Matrix en Minority Report volgens mij ook het geval.
De doorzichtige informatie-schermen uit die films zie je nu al vaak als concept op beurzen verschijnen.
Dit scherm heeft er ook wel iets van weg:
http://martijnvanosch.nl/2007/04/media_editing_touchscreen_demo/

geplaatst door martijnvanosch op 06.29.11 om 4:16 pm
» «