De film Bananas (trailer boven) gaat over een rechtszaak van een groep bananenplukkers uit Nicaragua tegen de bananenproducent Dole.
De makers van deze documentaire kregen het zwaar te verduren toen ze de film naar buiten wilden brengen.
Dole deed er namelijk alles aan om dit te voorkomen.
Wat dat betekent kun je zien in de documentaire Big Boys Gone Bananas die dezelfde documentairemakers maakten (trailer beneden).

6 COMMENTS

 1. Met boycotten dupeer je alleen de arbeiders in de landen van midden-america maar die afhankelijk zijn van een eenzijdige landbouw cultuur.
  Maar als dit soort bedrijven echt niet horen wil,………….

 2. Dole verkoopt meer dan bananen alleen. Koop geen enkel product van Dole meer. Dit bedrijf gaat over de lijken indien ze zich enigszins bedreigt voelen.

 3. Weer een duidelijk voorbeeld van het totaal verziekte systeem. Geen aanpassing en/ of oplossing van het probleem, maar tientallen miljoenen dollars gebruiken om elke tegenstand weg te vagen, kwaadschiks of nog erger. Boycot alles van Dole. Bedrijf opheffen en managers werkeloos laten blijven. Arbeiders gaan naar elders.

 4. In de 70er jaren las ik “de bananenoorlog” van
  K.H. Poppe. Hierbij ging het om de United Fruit
  Company (nu chiquita). Daarna waren bananen
  taboe totdat AH bio-bananen ging verkopen. Op
  de webside van AH wordt niet vermeld wie de le-
  verancier is. Wel worden er producten van Dole
  en Delmonte verkocht en die zijn geen haar beter.
  Dus a.u.b. niet kopen!!!!!!!!!!!!!!!!

 5. Ik hoop dat Dole snel onderuit gaat en dat een siciaalverantwoordelijke ondernemer(ster) het gaat over nemen. Wat een verschrikkelijk bedrijf. Voor mij geen dole producten meer!